Miljö

Inomhusmiljö

Vi på Fröet har tillgång till ljusa och rymliga rum. Huset har en härlig atmosfär där det både finns stora lekytor och mysiga krypin.

Ateljén
I vår fantastiska ateljé, med utsikt över vår härliga gård, pågår ständigt kreativa projekt. Här skapar barnen med färg, lera, naturmaterial och mycket annat. 


IMG_7801
IMG_7800

Lekrum

På nedervåningen finns ett stort lekrum som pedagogerna anpassar efter barnen. Här finns gott om utklädningskläder, pussel, bilar, dockor, doktorsgrejor, klossar, duplolego, fina träleksaker och mycket mer.

IMG_7796

IMG_0014

IMG_7805
Köket
I vårt kök lagar vår kock mat från grunden. Vi köper det vi kan ekologiskt och KRAV-märkt. Vår meny är vegetarisk med fisk. Till varje måltid serveras också flera skålar med grönsaker och sallad.

IMG_7835

IMG_7834Pysselrum uppe
Här finns oändliga möjligheter till skapande för de äldre barnen. På skogsutflykter samlas naturmaterial för kreativt skapande. Här finns också möjlighet att till exempel lägga pärlplattor, trä pärlor, leka med lera och sand, måla, väva i minivävstolar, sy eller limma med limpistol (de äldsta barnen) och mycket mer!

IMG_0011

IMG_7810

IMG_7809

IMG_7815

Lekrum uppe
Ett rum för både lek och mys! Här finns leksaker för alla smaker och mängder med spel, pussel och annat. Lego är populärt och även alla roliga utklädningskläder!

På övervåningen finns också ett litet våtrum för vattenlek och måleriverkstad, ett teaterrum med ribbstolar, mysiga madrasser och även en hemlig koja!
IMG_7825

Att hålla i sin egen samling är spännande för barnen! Att ta med något hemifrån och berätta om, sjunga något eller kanske ta med sin favoritbok.

DSC_2086

 

Utomhusmiljö

Vår fantastiska gård inbjuder till mycket lek och äventyr! Vi är ofta ute, både på förmiddagarna och eftermiddagarna.

På gården finns en stor sandlåda, lekstuga, ”ute-snickis” där man kan hamra och spika, rutschkana, gungor, lusthus, fotbolls/bandyplan, asfalterad cykelbana och fria ytor för annan spontan lek. På gården finns även buskar och träd, den så kallade ”djungeln”. Det finns också vinbärsbuskar och ett stort hallonbuskage.

Det mysiga lusthuset  i skogsdungen bjuder in till både lek och samlingar när vädret tillåter. Vi har också en ute-ateljé.

Vi hittar hela tiden nya sätt att göra vår gård ännu bättre.
IMG_7847

froet_slide_9

DSC_2407

froet_slide_8

IMG_7848

IMG_7851

DSC_1181

IMG_7793

Familjeaktiviteter

Vi Fröet-familjer träffas då och då för olika mysiga och festliga aktiviteter. DSC_1177

 

DSC_2368